مجمع عمومی سازمان ملل متحد، قطعنامه ای را تصویب کرد که در آن بر لزوم مبارزه با تروریسم و هرگونه خشونت مبتنی بر دین یا عقیده تاکید شده است.
این قطعنامه که به پیشنهاد کشورهای ترکیه، پاکستان، مالزی، ژاپن، کویت، قطر، سومالی و اندونزی ارائه شده، توانست بدون رای منفی و با اجماع تمامی اعضای سازمان ملل متحد به تصویب برسد.
امحای نژادپرستی، تبعیض نژادی، بیگانه هراسی و نابردباری مرتبط، هدف اصلی این قطعنامه است که به دنبال حادثه تروریستی در حمله به دو مسجد نیوزیلند ارائه شد.
در این قطعنامه حمله تروریستی در 15 مارس 2019 به دو مسجد در کرایست چرچ نیوزیلند به شدت محکوم و با خانواده های قربانیان همدردی شده است.
این قطعنامه ادامه خشونت و اعمال تروریستی در هدف قرار دادن افراد از جمله افراد متعلق به اقلیت های مذهبی بر اساس یا به نام مذهب یا اعتقاد، را به شدت محکوم کرده است.
جامعه جهانی همچنین بر ضرورت پاسخگو نگه داشتن مجرمان، سازمان دهندگان، سرمایه گذاران و حامیان این اعمال تروریستی و سپردن آنها به عدالت تاکید کرده اند.
اعضای سازمان ملل متحد همچنین تاکید کردند که اعمال خشونت علیه افراد براساس دین یا اعتقادات آنها از جمله اقدامات علیه خانه ها، کسب و کارها، املاک، مدارس، مراکز فرهنگی و عبادتگاه ها و همچنین حملات به اماکن مذهبی و زیارتگاه ها نقض قوانین بین المللی است.
این قطعنامه از همه کشورها می خواهد تا با یکدیگر برای محافظت از افراد علیه اعمال خشونت، تبعیض و جنایات نفرت انگیز بر اساس نژادپرستی، تبعیض نژادی، بیگانه هراسی و نابردباری مربوطه، همکاری کنند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد همچنین از حکومت ها می خواهد تا آزادی مذهب و اعتقادات را محافظت و ترویج نموده و محیط داخلی خود را به تحمل مذهب، صلح و احترام از طریق مبارزه با تحریک نفرت و خشونت مذهبی و استحکام بخشیدن و هماهنگ کردن اقدامات در سطح محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی از طریق آموزش و ایجاد آگاهی تشویق کنند.
در این قطعنامه بر نقش مهم سازمان های منطقه ای، موسسات حقوق بشری، سازمان های غیر دولتی و مذهبی، رسانه ها و جامعه مدنی در تقویت گفتمان جهانی برای ارتقای فرهنگ تحمل و صلح در همه سطوح، و همزیستی مسالمت آمیز بر پایه احترام به حقوق بشر و تنوع ادیان و باور ها تاکید شده است.